top of page

OM VIGGO

ERFARENHET

& FEEDBACK

På anrika Öregrundsvarvet finns en lång tradition av att utveckla och tillverka moderna aluminiumbåtar. Det är där vi utvecklar och bygger Viggo, ett varumärke som sjösattes 2013 och står för kämpe, styrka, råhet och kraft.

Viggos båtar är framtagna utifrån många års erfarenhet och feedback från våra kunder. Vi vet att de ställer hårda krav på sina båtar och vill kunna lämna bryggan med förtroende oavsett väderlek. I Öregrund utvecklar och bygger vi därför båtar med funktionell design som ska erbjuda bästa komfort för alla ombord. Vi kompromissar aldrig med ergonomi, säkerhet och prestanda eftersom vi vet vad som krävs av en båt som ofta färdas i dagens högre marschfarter.

Hyllade Viggo X8 och Viggo C8 är framtagna för dagens kraftfulla utombordsmotorer med trygghet, säkerhet och komfort i fokus.

varvet-1024x682.jpg

ERGONOMI &

FÖRARMILJÖ

En annan viktig del när det gäller egenskaper och trygghet är att förarmiljön är genomtänkt. Här har vi alla reglage och instrument inom räckhåll vid sittande. Man behöver inte resa på sig för att exempelvis komma åt funktioner på navigationen som är placerad för full synbarhet utan störande reflexer.

 

Utöver detta så får Ni 3M Blackout film på fronten av pulpeten och armstödet som tar bort alla reflexer. Det ger föraren möjlighet att med full kontroll fokusera på körning och utnyttja båtens alla goda egenskaper.

h3.jpg
handsfack.jpg

GENOMGÅENDE

SÄKERHET

Med VIGGO har vi lagt in ordet säkerhet från första penndraget till hur vi tänkt vad gäller planering, skrovkoncept, funktioner och val av utrustning. Säkerhet är väldigt viktigt när man befinner sig på havet, och då inte bara under gång.

 

För att båten ska kännas trygg i alla situationer har vi lagt stort fokus på användarvänlighet. Det återspeglas i allt från elsystemets specifikation till däckets och förarmiljöns utformning.

SKROVKONCEPT

En av båtens viktigaste delar är givetvis skrovet. Det är utvecklat utifrån många års erfarenhet av samspelet mellan funktion och fart. Ett modernt skrov måste vara anpassat för dagens stora utombordare och högre marschfarter. Båten skall ligga stabilt och kännas trygg för sin förare i alla typer av vatten och fartområden.

h7.jpg
bottom of page